(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Грамотне використання пергаментного паперу дозволяє не лише отримати красиву випічку, але і заощадити час і кошти. В цій статті ми розкажемо як правильно використовувати папір для випічки. І розкриємо тему чи потрібно змащувати пергамент олією.

В давнину при випіканні хліб загортали в фіговий лист, щоб захистити його від пригорання. Єгиптяни в цьому плані були більш розумними і застосовувати аналоги пергаменту. А наші бабусі і мами користувались креслярською калькою.

 

В наш час немає потреби видумувати велосипед, оскільки є спеціальний пергаментний папір, який можна експлуатувати для приготування риби, м'яса, випічки. Сьогодні існує 3 види паперу для випічки і запікання. Знання їхнього складу і якості вкаже вам чи потрібно змащувати папір для випікання олією.

Калька

Калька є тонким і гнучким матеріалом, який, не дивлячись на те, що її основне призначення в креслярській сфері, часто використовується у харчовій промисловості для запікання різноманітних продуктів. Її популярність полягає в дешевизні. Але при використанні враховуйте її недоліки:

  • швидко вбирає вологу і розлазиться, тому не варто застосовувати для рідкого тіста.
  • швидко чорніє і кришиться при довгому нагріванні.

Цей вид паперу для випічки обов’язково необхідно змащувати.

Пергамент

Пекарський папір для випічки є тонким целюлозним матеріалом, який оброблений 50% розчином сірчаної кислоти і характеризується витривалістю до високих температур. Він забезпечує рівне розподілення тепла і чудово вбирає жир, тому часто використовується для запікання різноманітних продуктів. Серед переваг – стійкість до розмокання від рідини.

Пергамент може використовуватися багаторазово, але рекомендується змінювати його через кожні 5 використань.

У більшості випадків пергамент не потребує змащування олією. Коли в основі тіста є достатня кількість жиру, необхідність у промаслюванні паперу не виникає. Проте у випадку з ніжним та нежирним тістом може бути корисним його змастити тонким шаром олії, щоб нижній шар випічки не підсихав.

У деяких випадках пергаментний папір потрібно промаслити олією або іншим жиром, щоб уникнути прилипання тіста до нього. Це стосується випічки з листкового та дріжджового тіста, безе та бісквітів.

Щоб десерт не прилипав до нього пергаментного паперу, його слід помістити на деку гладкою стороною до випічки.

Пергамент з силіконом

Силіконовий пергамент - це тонкий целюлозний матеріал, який покритий термостійким силіконовим покриттям. Серед переваг: безпечний для здоров'я, не горить, не димить, не вбирає вологу і жир, силіконове покриття не вступає в хімічні реакції при високій температурі. Відповідно не потребує додаткового змащування.

Як користуватись пергаментним папером

  1. Якщо виникають питання щодо того чи треба змащувати пергамент перед випічкою, погляньте в інструкцію Там дадуть відповідь на практично всі ваші запитання. В тому числі вказана допустима температура при випіканні і кількість разів повторного застосування.
  2. Виробник не зазначає, але експерти в кулінарній сфері рекомендують стелити пергамент глянцевою стороною вгору. Лист підженіть під форму, а зайве обріжте.
  3. Для змащування підійде соняшникова олія, маргарин, вершкове масло, сало.
  4. Якщо папір для випічки прилип, зверніть увагу на вид тіста: дріжджове – намочити зворотну сторону дека. Слойоне – дайте охолонути і проблема з відставанням зникне сама.
  5. Може застосовуватись для приготування став на сковорідці. Смаження риби, м'яса, котлет на пергаменті у сковорідці не потребують додавання олії. Головне, щоб краї паперу не виступали за межі сковороди, бо це може спричинити займання.
  6. На пергаменті можна розігрівати їжу у мікрохвильовій печі. Рекомендується промочити олією.
  7. Уникайте контакт з відкритим вогнем. Застосування на барбекю чи мангалі недопустиме.

Корисні рекомендації по експлуатації

Окрім прямого застосування, пергаментний папір може стати в пригоді для:

  • Упакування продуктів при зберіганні в холодильнику. Прекрасна альтернатива поліетиленовим пакетам.
  • Щоб продукти в морозильній камері не прилипали між собою, їх можна перекласти пергаментом.
  • Економваріант кулінарного мішечка, якщо потрібно негайно або немає змоги купити.
  • Для розкачування тонкого тіста, яке згодом потрібно перенести на деко цілим і неушкодженим.

Чим можна замінити папір для випічки

Використання пекарного паперу при приготуванні їжі є надзвичайно корисним інвентарем. Особливо під час приготування мучних смаколиків - допомагає зберегти форму і вигляд кондитерських і хлібобулочних виробів. При правильному застосуванні пекарського паперу можна впіймати двох зайців: отримати красиву випічку і залишити деко без подряпин і практично чистим. В бонус вироби не прилипають до дека, що дозволяє їх легко перемістити.

Але бувають ситуації, коли кулінарного паперу під рукою немає. В такому випадку пропонуємо ідеї чим можна замінити пергаментний папір:

  1. Силіконові форми. Перед випічкою змащування не потребують.
  2. Фольга. Металізований матеріал збільшує температуру під час приготування. Тому заощаджує час. Проте необхідно добре промазати олією чи іншою жирною обробкою.
  3. Рукав для запікання. Змащування обов'язкове.
  4. Звичайні аркуші А4 чи альбомні листи. Це крайній варіант, коли другого нічого немає. При їхньому використанні необхідне змащування. Також можна використовувати обгортку від вершкового масла.

Якщо ви часто готуєте, пропонуємо купити пергаментний папір оптом напряму в виробника. Ознайомитись з цінами і умовами придбання можна на сайт 7 чудес. Детальніше тут.