(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Мікрохвильова піч сьогодні на кухні незамінний інвентар. І дякуючи їй можна не лише підігрівати їжу, а застосовувати для багатьох других корисних потреб. Але є одне застереження. До нього відноситься нагрівання фольги.
Надіємось, ви зайшли на дану сторінку перед тим, як прийшла думка нагріти фольгу у мікрохвильовці, не після отриманих наслідків. 
Чи можна гріти їжу в алюмінієвій фользі в мікрохвильовій печі і що буде? Читайте до кінця і дізнаєтесь багато цікавого.
 

Чому не можна ставити фольгу в мікрохвильовку

 
Класти алюмінієву фольгу в мікрохвильову піч не можна з цієї причини, що цей метал швидко нагрівається під впливом мікрохвиль. Якщо детальніше розглянути, то мікрохвильовка являє собою невеликий ящик всередині якого швидким темпом рухаються мікрохвилі. Вона призначена виключно для розігрівання чи приготування продуктів харчування. Їжа їх накопичує в результаті чого утворюється тепло. 
Листи фольги - це метал. Він з хвилями взаємодіє у зворотному процесі: не поглинає, а відштовхує. Це призводить до утворення в так званному ящику великої кількості тепла, а в результаті - в електричну дугу. Її небезпека в тому, що вона може спричинити поломку електроприладу.
 

Що буде, якщо розігріти фольгу в мікрохвильовці

 
Поміщати матеріали з алюмінієвої фольги в мікрохвильову піч категорично не рекомендується. Ось причини чому робити цього не варто:
  1. В кращому випадку, якщо мова іде про розігрівання іжі, це може закінчитись тим, що їжа залишиться холодною. 

    фольга в мікрохвильовці

  2. В гіршому - може іскритись або навіть загорітись. 
  3. Вихід з ладу електричного приладу.
  4. Розжарений алюмінієвий метал руйнується і його частинки важких металів осідають в їжу. Коли така їжа потрапляє в організм людини, з часом це може призвести до виникнення різних небезпечних захворювань.
Наслідки від розігрітої фольги залежать від напруги і форми алюмінієвої фольги:
  • Матеріал з гострими краями схильний до утворення іскор і загорання. Тобто посудина квадратної форми більш небезпечна від круглої чи овальної. Причиною цього є деформація матеріалу під впливом високих температур, що призводить до тертя.
  • Проте, якщо напруга невелика, то обійдеться лише іскрами. Відповідно чим вища напруга, тим більшу несе небезпеку розігрітий алюміній в мікрохвильовці. 
  • Мікрохвилі в печі направлені в одну сторону. Чим вища напруга, тим більша створюється енергії. Відповідно від накопиченої енергії спричиняється плавлення матеріалу. Для плавлення алюмінієвої фольги достатньо 1500 ват (572 С°). При такій температурі в мікрохвильовій печі виникає велика імовірність загорання матеріалу і починається процес плавлення.
Виробники розробили спеціальний фольгований папір. Його можна поміщати в мікрохвильовку і він призначена для розігріву або приготування іжі. 
Зовнішньо аналогічний звичайній фользі, проте має свої особливості і відмінні характеристики:
  • Висока якість матеріалу;
  • Більша товщина;
  • Багатослойність;
  • Добре пропускає мікрохвильові промені;
  • Наділена високою жаровитривалістю;
  • Має отвори для виходу тепла і пару.
Такий матеріал безпечний в процесі розігрівання і не несе загрози приладу і здоров'ю людини. Його частинки не розпалаються, відповідно не осідають на їжі.
З даного фольгованого паперу виробники розробили спеціальні контейнери для їжі.
При застосуванні матеріалу рекомендується розгорнути їжу з фольги перед поміщенням в мікрохвильовку. Якщо це контейнер його необхідно відкрити.
 
Увага! Якщо фольгований посуд має глибину понад 25 мм, використовувати його в печі не рекомендуємо.
 
Читайте також