(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

А ви колись задумувались чому в упаковці губки для миття посуду різних кольорів? Скоріш за все думаєте, що це маркетинговий: привертає увагу при покупці, і процес миття посуду кожного разу новим кольором хоч трохи урізноманітнює цю скучну і багатьом ненависну процедуру. З цього моменту відкриємо вам «Америку»! Кольорова гамма кухонних губок вказує про їхні властивості і призначення. Кожен колір має свою індивідуальну абразивність і призначений для миття різного виду посуду.

 

І так, 7 чудес підготував детальний розгляд чому в кухонних губок різні кольори.

Що означають різні кольори губок для миття посуду

Колір самої поролонової губки не має значення. Важливо звернути увагу на тонку смугу з абразивною поверхнею, яка називається скотч-брайт. Цей прошарок жорсткіший і відрізняється абразивною структурою, яка визначає призначення губки для миття посуду від легких забруднень до усунення пригорілої їжі. Виготовляють скотч-брайт з грубих волокон і приклеюють до поролонової основи.

  • Зелений. Характеризується найбільшою жорсткістю. Цей колір скотч-брайту означає, що кухонна губка здатна усувати найбільш важкі забруднення з посуду: залишки їжі, що присохла або пригоріла, невеликий накип. Однак вона може подряпати посуд Навіть на емалі або тефлоні може залишитись пошкодження через підвищену жорсткість матеріалу. Тому при експлуатації кухонної губки з зеленим абразивом потрібно бути акуратними.зелений абразив
  • Червоний або помаранчевий колір. Мають середню жорсткість. Вони мягкі, делікатно очищають кухонне начиння. Навіть при інтенсивному терті не залишає подряпин і не пошкоджує поверхню посуду. В основному застосовується для усунення присохлих залишків їжі.
  • Коричневий колір. Свідчить про грубу абразивність. Але не така жорстка як в зеленому. Ним можна мити будь-які забруднення. Але не рекомендується використовувати для миття або очищення посуду, який може зазнати пошкоджень від інтенсивного тертя.
  • Синій. Мочалка для посуду з абразивом синього кольору відзначається мягкістю. Якщо нею посуд мити обережно, пошкоджень не залишиться.
  • Жовтий, білий. Це абразив з найбільш мягкою структурою. В ному відсутні абразивні компоненти. Тому губки з білою чи жовтою прослойкою ні в якому разі не пошкодять поверхню навіть делікатного посуду. Їх застосовують навіть для миття скляного посуду.

У продажу можна зустріти різне розфарбування скотч-брайту на поролонових губках для миття посуду, і більшість з них фарбуються спеціальними барвниками. Природним кольором скотч-брайту є зелений (грубий) та білий (м'який). Щоб дізнатися, який посуд можна використовувати губку, варто прочитати інструкцію на упаковці, хоча не завжди виробники вказують таку інформацію. У будь-якому випадку, варто перевіряти скотч-брайт перед початком миття посуду, враховуючи свої відчуття та жорсткість матеріалу.

Як бачите, колір губок для посуду так само має велике значення як і розмір, форма і товщина. Знаючи призначення кухонних губок, можна вберегти від подряпин і тим самим продовжити термін служби посуду.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Скребки для посуду: необхідність чи забаганка?

Чи треба змащувати пергаментний папір олією

Як швидко відмити чайний наліт на чашці