(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Кулінарні експерти твердять, що матова і глянцева сторони фольги наділені різними властивостями. І відповідно до сторони дають рекомендації якою стороною класти фольгу для запікання конкретних страв чи як правильно накривати деко. Чи дійсно є різниця в стороні фольги? Давайте розглянемо детальніше з коментарів виробника фольги 7 чудес.

 

Якою стороною використовувати фольгу

Фольга має дві різні сторони. І якщо ви зацікавились чому так, тоді, напевно, вас в першу чергу привело сюди питання якою стороною класти фольгу – матовою чи блискучою.фольга для запікання

Перш за все хочемо зазначити, що існує різна фольга: та, що виготовляється зі сталі, олива, срібла, золота. І зроблена з алюмінію. Першу в кулінарії застосовувати категорично не можна. Алюмінієва фольга вважається харчовою і є цілком безпечною при контакті з їжею, не плавиться при високих температурних режимах, швидко нагрівається і наділена властивостями термозберігання. І саме вона призначена для приготування або зберігання харчові продукти.

А тепер коротко розкажемо чому боки матові і глянцеві.

Чим відрізняються матова і глянцева сторона фольги

В технологічному процесі виготовлення фольги з алюмінію, металеві вали використовуються для розколу товстого алюмінієвого листа на тонкі пластини фольги. Одна сторона фольги полірується для видачі їй блиску, тоді як інша сторона залишається матовою. Це дозволяє використовувати фольгу в різних застосуваннях залежно від вимог.

Властивості обох сторін подібні. Але мають незначні відмінності знання яких дозволить використовувати різні сторони фольги з користю.

В першу чергу хочемо поділитись інформацією з кулінарних форумів, де активно діляться рекомендаціями застосування різних боків фольги.

Властивості блискучої поверхні фольги

  • Блискуча поверхня фольги прискорює процес приготування. Для цього її стелять поверхнею вгору.
  • На блискучій стороні їжа не пригоряє.      
  • Випічку з тіста кладуть на глянцеву поверхню, щоб вона не пригоряла знизу і не прилипала.
  • Глянцева сторона покращує процес підіймання тіста і забезпечує краще пропікання.
  • У випадку, коли випічка сохне зверху, а в середині непропечена, її накривають фольгою глянцевою стороною вниз.
  • Для збереження продуктів рекомендується застосовувати глянцеву сторону всередину Вона наділена антибактеріальними властивостями. Таким чином продовжуються термін зберігання продуктів.
  • Відбиває тепло. Щоб зберігати блюдо холодним, обгорніть його глянцевою поверхнею назовні.

Властивості матової поверхні

  • Страви накривають матовою стороною вгору. Це сприяє накопиченню тепла і зменшує тривалість приготування
  • Матова сторона фольги сприяє хорошому зберігання аромату їжі.
  • Поглинає тепло. Щоб зберегти страву теплою, глянцева сторона повинна бути всередині.

Факти від виробника

А насправді все значно простіше.

Немає значення якою стороною класти фольгу: блискучою чи матовою. На смакові, ароматичні якості це ніяким чином не впливає. Важлива лише щільність загортання продуктів у фользі. Рекомендується слідкувати за шаром повітря між стравою і харчовою фольгою. Це сприяє зменшенню температурного простору і збільшенню часу приготування.

Щоб страви  чи випічка не пригоряли в духовці, рекомендується застосовувати спеціальну фольгу для запікання з антипригарним покриттям. Експлуатаційна сторона матова і має спеціальну відмітку від виробника.

У духовці обидві сторони мають аналогічні властивості стосовно часу приготування і тепловіддачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Що означає колір губок для миття посуду
Чи треба змащувати пергаментний папір олією
Як швидко відмити чайний наліт на чашці