(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Пакетами для сміття зараз нікого не здивуєш. Вони є в кожному домі, в кожній організації, закладі, фірмі, заводі… Відрізняються в основному лише розміром. Але, уявіть собі, ще близько 70 років тому такого поняття як сміттєві пакети не було!

 

Історія виникнення пакетів для сміття

Пакети та мішки для сміття беруть свій початок з 1950 року. Все почалось з лікарні канадського містечка Вінніпег. Адміністратори лікарні зажадали, щоб після спорожнення контейнерів майданчик для сміття був чистим. Ідею розкрутив інженер Гаррі Базилік і придумав як уникнути прибирання території після вивезення відходів. Він запропонував пакувати сміття у великі мішки.4ж

Такий практичний спосіб збору сміття швидко здобув розповсюдження Канадою. А згодом став популярним і по всьому цивілізованому світу. Спочатку застосовувались звичайні великі мішки. І лише через 10 років (у 1960 р.) розробили спеціальні мішки для побутових відходів.

Еволюція сміттєвих мішків до наших днів сильно їх видозмінила:

  • З'явились пакети різних розмірів.
  • Є різні види пакетів, кожен з яких має своє призначення.
  • Зробили їх більш зручними при перенесенні завдяки ручкам і зав'язкам.
  • Залежно від призначення відрізняються щільністю.
  • Мають різний ступінь прозорості.
  • Придумали їх робити різних кольорів. Це не маркетинговий хід. А підхід для сортування сміття.

Сьогодні виробники роблять пакети для сміття яскравих кольорів. Таку ідею їм запропонували психологи, які порекомендували трішки «розфарбувати» життя прибиральників.

Колір поліетиленових пакетів для сміття

Останні роки в Україні почали активно сортувати сміття. Для цього виробники розробили пакети для сміття різних кольорів. Кожен з них закріплений до конкретного виду відходів:

  • Жовтий – для пластику, поліетиленових пакетів, металеві банки.
  • Зелений – для скла.
  • Коричневий – органічні кухонні відходи (залишки їжі).
  • Чорний – попіл, сажа.
  • Синій – для паперу.
  • Сірий – все, що залишилось після сортування і не несе небезпеки.

Розподіл сміття по пакетах відповідного кольору практичний і значно полегшує процес сортування і пришвидшує перероблення.

Мішки для сміття на всі випадки життя

Нікому не секрет, що найбільш популярними є пакети для сміття невеликих розмірів. В основному це на 35 літрів. І використовуються вони для домашніх відходів, або в офісах.

Якщо говорити про мішки більших розмірів (60 л), їх часто застосовують клінінг-служби. Або при переїздах для упакування речей.

Мішки для сміття великих розмірів (120 л, 160 л, 240 л) експлуатуються комунальними підприємствами. Менші призначені для сміттєвих баків, урн. Більші застосовують для збору, наприклад, листя. Великі сміттєві мішки активно використовують підприємства, організації, які мають тісний зв'язок зі збиранням та утилізацією відходів. Серед них торгові, виробничі, санітарні та господарські.

Біорозкладні пакети

Пакети для сміття значно полегшують наше життя і роблять його чистішим. Але з другої сторони екологи б'ють на сполох і закликають відмовлятись або максимально зменшити кількість використання поліетиленових пакетів. В тому числі та сміттєвих.

Тому виробництво пакетів для сміття активно розробляє новий вид – біорозкладні пакети. Вони виготовлені з сировини, яка самостійно швидко розкладається. Процес природного розкладання триває 2-3 роки. Матеріал перетворюється в корисні органічні сполуки та живить ґрунт. Таким чином вирішується актуальна на сьогодні екологічна проблема.

Ціна на біопакети вища. Але попит з кожним роком росте. На вигляд і за функціональністю вони не відрізняються від звичайних поліетиленових пакетів. Але за безпечністю різниця на 100%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що означає колір губок для миття посуду

Чи треба змащувати пергаментний папір олією

Кухонні губки: ці факти ви могли не знати