(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

За допомогою фольги можна приготувати безліч цікавих смачних блюд. Тому кухонна алюмінієва фольга не є рідкістю в інвентарі сучасної господині. Проте, щоб страви дійсно мали привабливий вигляд, спокусливий аромат і багатий смак, який максимально можна отримати при приготуванні, потрібно знати маленькі хитрощі.

В цій статті виробник фольги 7 чудес поділиться деякими із них

 

Правила-підказки використання алюмінієвої фольги

  1. Фольга для приготування їжі обов'язково повинна бути виготовлена з алюмінію. З других металів (олово, золото і т.д.) не призначена для кулінарної діяльності та може нашкодити здоров'ю.
  2. Щільність і міцність фольги відіграють важливу роль у приготуванні соковитих страв. Саме ці якості забезпечують утримання соку всередині і приготування блюда у так званому власному соку. При цьому матеріал повинен бути тонким. Якщо фольга дуже тонка, то загорніть в декілька шарів.як користуватись фольгою
  3. В загортанні фольги існує важлива настанова: при запіканні страви на фользі на сковорідці листи розміщають внапуск, щоб краї нижнього шару виступали за краї листа на 2 см. Верхній шар – аналогічно. Краї з'єднують і щільно підгортають.
  4. Для приготування великого шматка мяса або цілої риби потрібно здійснити правильне загортання. Для цього відріжте 2 довгих листи і розкладіть їх навхрест. В центрі розмістіть продукт. Листи по черзі щільно загорніть: спочатку один, потім другий.
  5. При загортанні не допускайте утворення дірочок і не залишайте отвори. Через них буде витікати сік. Це призведе до пригорання продукту до дека. А сама страва вийде сухою. Щоб забезпечити себе від подібного, робіть 2 шари. Але стежте, щоб фольга з продуктом не була сильно щільно стиснута.
  6. Щоб на 100% застрахуватись від пригорання і прилипання, змастіть внутрішню поверхню невеликою кількістю олії.
  7. Є продукти, які запікати в фользі протипоказано. До них належать крупи й злаки, м'які овочі зеленого кольору, фрукти. Яловичину також не рекомендується запікати, оскільки такий спосіб в більшій ймовірності перетворить цілісний шматок м'яса в розварений без апетитного зовнішнього вигляду.
  8. У фользі гарно запікається свинина і телятина. М'ясо з дичини також підходить до цього способу приготування. Але для досягнення смачних результатів рекомендується користуватись спеціальними рецептами.
  9. Соковите і ніжне м'ясо, запечене в фользі, можна приготувати при умові, що шмат буде цілісним і вагою від 1 кг. При меншій вазі буде відчуватись сухість.
  10. Щодо запікання риби протипоказань немає. Вся риба, приготовлена в фользі, виходить відмінно! З рекомендацій: зрізайте плавці і хвіст, оскільки вони можуть пошкодити фольгу. Цілу рибу обгортають декількома шарами. Але слідкуйте, щоб обгортання не було щільним.
  11. Для запікання цілої курки слід обгорнути кінці ніжок і крил окремими шматками фольги. Блискуча сторона повинна бути назовні. І лише після цього загорнути всю тушку.
  12. Картоплю і перець при запіканні обгортають кожен овоч індивідуально. Овочеве рагу готують в спеціальному посуді, який закривається кришкою з фольги.
  13. Для отримання апетитної скоринки зверху можна зробити маленькі отвори. Важливо робити це акуратно, щоб не допустити витікання соку. Ще один варіант – за 10 хвилин до кінця готування верхню частину фольги розрізають і розгортають краї в сторони. Потім знову ставлять в духову піч на 10-15 хв.
  14. Духовку слід прогрівати 20-30 хвилин. Для кожного виду блюда дотримується своя температура: овочі – від 100 градусів, м'ясо і риба – від 200 градусів. Не відкривайте духовку при процесі готування без потреби.


Читайте також:
1. Що означає колір губок для миття посуду
2. Чи треба змащувати пергаментний папір олією
3. Якою стороною стелити фольгу