(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

При приготуванні їжі важливо не лише смачний результат, але й користь. Останніми роками відомі кулінари пропонують різноманітні нові рецепти, в яких обов'язковим інвентарем є харчова плівка. Ці ноу-хау дійсно дозволяють приготувати смачні страви такі як яйця пашот, домашні сосиски та ковбасу. 

Але наскільки такий метод готування є корисним і чи не виділяє харчова плівка при нагріванні токсичні речовини? 

 

Команда інтернет-магазину 7 чудес підготувала інформацію, яка розвіє міфи і розкриє всю правду користі чи шкоди готовки страв у харчовій плівці при високих температурах.

Як правильно обрати харчову плівку

При виборі плівки для продуктів важливо наявність маркування виделки зі стаканом. Воно свідчить, що виріб зроблено зі спеціального харчового пластику, безпечного при контакті з їжею. Але це в жодному разі не вказує, що плівка може застосовуватись в умовах високих температурних режимів. Тому другим важливим моментом є вибір якісного матеріалу:

готовить в пищевой пленке

  1. Поліетилен низької якості позначається трикутником зі стрілками (петля Мебіуса) з цифрою 4 і написом LGPE (або ПЕНП). Він не призначений для високих температур. При 100-110 С такий матеріал розплавиться. Варити у ньому можна. Але обмежений проміжок часу.
  2. Поліетилен з трикутником цифрою 5 з абревіатурою РР вказує на високоякісний матеріал. Він витримує температуру до 170 С.
  3. Харчова плівка ПВХ  не призначена для варіння в ній продуктів. Її властивості справляються лише з функціями зберігання: стійкість до температурних перепадів і вологи, пропускає повітря, продовжує термін зберігання їжі. Але при нагріванні плівка ПВХ виділяє токсичні речовини.

Чи безпечно варити їжу в харчовій плівці?

В результаті експерименту в хімічній лабораторії було виявлено, що різні зразки харчової плівки, які були протестовані, не виділили значної кількості шкідливих речовин, таких як формальдегід, етилацетат, ацетон, гексан та ін, та не перевищили дозволену дозу. Тому використання такої плівки для приготування їжі є безпечним.

Якщо ви зіткнулися з плівкою без розпізнавальних знаків, ви можете перевірити, чи є вони на коробці, в якій зазвичай продається плівка. У крайньому разі, ви можете попросити у продавця сертифікат на продукцію, щоб переконатися, що плівка безпечна для використання. При використанні харчової плівки рекомендується дотримуватися інструкцій та рекомендацій виробника. Яйця пашот, наприклад, можуть бути приготовані у такій плівці.


Читайте також:

Як правильно застосовувати фольгу: поради від експертів в кулінарії

Пергамент прилип до випічки – чому і що робити

Що означає колір губок для миття посуду