(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Всі ми знаємо, що час від часу потрібно міняти, постіль, рушники, зубні щітки та другі засоби гігієни. І більшість дотримується цього правила. Але мало хто задумується, що мочалки для тіла також мають термін придатності.

В цій статті команда 7 чудес пропонує розібрати як довго можна користуватись однією мочалкою для купання і через який час експлуатації її варто міняти.

 

Чим небезпечна стара мочалка

Більшість людей використовують речі за принципом: поки не розлізлось/не зламалось, поти можна користуватись. Так само і з банною мочалкою: поки більш-менш пристойний зовнішній вигляд то можна користуватись місяцями, а іноді та роками. Але задумайтесь на хвилину: вона постійно змиває з тіла піт, бруд, відмерлу дерму… Навіть після інтенсивного полоскання частинки все одно залишаються. Окрім того, мочалка для тіла постійно знаходиться у ванній, де підвищена вологість. Тому вона перетворюється в розсадник бактерій та небезпечних інфекцій.

Американський відомий дерматолог Камерон Рохсара зазначає, що волога мочалка сприяє розвитку і швидкому розмноженню бактерій, які здатні викликати симптоми шкірних захворювань, таких як висипка і свербіння.

Щоб цього не виникало, після експлуатації її необхідно гарно сполоснути і зберігати в сухому чистому місці.

Як часто міняти мочалку?

Все залежить від матеріалу, з якого виготовлений інвентар по догляду за тілом. Натуральні мочалки потрібно міняти через кожних 3-4 тижня. Поролонові служать довше. Їх термін придатності 6-8 місяців.

Як продовжити «життя» мочалці для тіла

Якщо за мочалкою доглядати, вона прослужить довше. Для цього її необхідно випрати в посудомийній або пральні машинці. Таким чином ви доплюсуєте ще близько 3 місяці.

Як зрозуміти, що варто міняти мочалку?

Не чекайте коли ваш аксесуар розлізся. Це вже крайній крик про заміну. Першими симптомами, що пора позбуватись старої мочалки буде зміна кольору або відчуття неприємного запаху.


Читайте також:

Чи можна готувати в харчовій плівці

Пергамент прилип до випічки – чому і що робити

Як правильно застосовувати фольгу: поради від експертів в кулінарії